Am cumparat si eu pentru prima data mascarpone si am incercat sa reproduc un desert ce l-am mancat intr-un restaurant din Satu-Mare. Nu mi-a iesit exact ce am mancat acolo dar va spun sincer ca mi-a placut mai mult ceea ce mi-a iesit mie :DCrema mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat cu ajutorul unui mixer.

La sfarsit se adauga si oul si se amesteca bine apoi se lasa in frigider pana pregatim sosul de fructe.

Pentru sosul de fructe am folosit fructe de padure congelate, pe care le-am decongelat si le-am presarat cu zahar pentru a le indulci insa puteti folosi si miere. Am mai adaugat si o lingura gem de afine pentru o consistenta mai aparte.

Piscoturile le-am inmuiat in putina apa cu zahar brun si vanilie si le-am taiat in bucatele.

Montare: Am pus cateva piscoturi pe fundul paharului peste care am turnat o lingura sos de fructe, iar peste sos am adaugat 2 linguri din crema de mascarpone. Apoi iar am adauga piscoturi, sos de fructe si mascarpone, iar deasupra am pus putin sos de fructe pentru a-i da culoare.

Daca aveti frisca, puteti adauga putina in crema de mascarpone pentru a o intari. Nu stiu sa va spun exact cantitatea pentru ca eu am pus la ochiul liber. Ideea e ca frisca sa nu acopere gustul cremei de mascarpone.