Trebuia sa fac si niste ardei umpluti cu Philips Multicooker, nu? Dar noua ne plac mult si dovleceii. Asa ca le-am gatit impreuna si a iesit o mancare minunata.

Dovleceii curatati i-am taiat in doua si i-am scobit, am scos cotoarele ardeilor. (Puteti sa umpleti doar dovlecei sau ardei, ce si cum aveti.) Am curatat morcovul, ceapa si prazul si le-am maruntit in blender, impreuna cu verdeata, apoi le-am pus in vasul de gatit, cu ulei, Din MENU am selectat programul FRY, de la COOKING TIME am selectat 8 minute. Am apasat START si le-am calit cu capacul deschis, amestecand ocazional. Dupa 5 minute am adaugat orezul si 20 ml apa, ca sa se umfle putin.

Puneti intr-un castron carnea tocata, legumele calite cu orez, sare, piper, omogenizati compozitia si umpleti dovleceii si/sau ardeii. Puneti-i in vasul pentru gatit si adaugati apa, cu vreun cm mai putin decat nivelul lor. Din MENU selectati programul STEW, din COOKING TIME alegeti 50 minute, apasati START si inchideti capacul.

Amestecati bulionul cu ketchup si faina si adugati-le peste dovlecei la finalizarea programului. Din MENU setati STEW, din COOKING TIME 25 minute, apasati START si inchideti capacul.

Mancarea este gata. Dupa finalizarea programului, aparatul intra automat in programul KEEP WARM si va tine mancarea calda pana o serviti. Daca nu doriti, deconectati Philips Multicooker de la sursa de curent. Niciodata nu au fost dovleceii si ardeii atat de fragezi si gustosi. Ce mai, nota 10+! Pofta buna.