Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min. Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.

Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust. Dupa ce am calit merele tragem vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si adaugam zaharul vanilat si scortisoara .

Amestecam bine.

Separat, intr-un bol amestecam faina,grisul,zaharul si praful de copt.

Pentru copt am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Ungem tava cu putin ulei(inclusiv marginile) si o captusim cu hartie de copt. In timp ce ne ocupam de constructia prajiturii preincalzim cuptorul. Amestecul solid il impartim in 3,la fel si merele,la fel si untul. Primul start este cel solid urmeaza unul de mere peste care radem unt. Urmeaza iar un strat alb,unul de mere si unt ras. Si la final un strat alb, unul de mere si radem restul de unt. Straturile solide nu trebuie sa fie foarte groase (cel mult 1 deget) deoarece riscam ca acestea sa nu se coaca.

Dam la cuptor la 200 grade timp de circa 40 min. Scoatem tava din cuptor,lasam prajitura sa se racoreasca si apoi putem taia direct in tava felii triunghiulare. Presaram zahar pudra si ungem cu dulceata de nuci verzi.

Asa de mult ne-a placut ca in aceasta toamana am facut-o de cateva ori bune.

Pofta buna!