Cred cu tarie ca nu exista copil care sa nu cunoasca gustul minunat al ciocolatei de casa si ca nu exista bucatarie de gospodina unde sa nu se fi preparat nici macar o data acest dulce, fie el traditional, raw-vegan, cu lapte, cu alune, cu menta, alba sau neagrasi cate si mai cate variante, forme si culori! Cand piticul meu m-a rugat sa facem ciocolata de casa (musai albasi musai simpla!), nu am avut cum sa nu ma intorc in copilarie si sa nu-mi aduc aminte de batoanele acelea dreptunghiulare dulci si iubite de noi, care se vindeau la colt de strada, impreuna cu cocoseii din zahar ars (phiuuuu, ii mai tineti minte?)Doamne, ce fericiti eram alergand cu ciocolata in maini si mancand-o aproape pe nerasuflate! Totusi, chiar si astazi, cu toate ca avem la indemana o intreaga varietate de prajituri si dulciuri, parca ciocolata de casa e speciala, nu-i asa?Mod de preparare:Apa si zaharul se pun la fiert, pana se leaga siropul : se face proba picaturii pe farfuria rece (se picura putin sirop pe o farfurie racita in frigider, iar daca picaturile raman frumoase si rotunde, atunci siropul este gata). Se ia siropul de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine pana cand acesta se topeste bine, apoi se incepe adaugarea laptelui praf, amestecand continuu. Dupa incorporarea intregii cantitati de lapte praf, se obtine o compozitie pastoasa, care deja poate fi modelata cu mana.

Acesta este momentul in care ciocolata se aseaza in forme (ale mele sunt din silicon) si se dau la rece cca. 2 ore. Se desprinde ciocolata cu grija din mulaje si se serveste. Nu-i asa ca-i simplu? Asa a spus si baiatul meu!!!Pofta buna!