Ziua de Mos Nicolae are pentru mine si o alta semnificatie mai mult decat speciala....ziua de nume a fiului nostru drag :)Am ales sa prepar acest tort splendid pentru aniversare si-i multumesc mult Gabrielei care m-a inspirat....este deosebit de bun :)Am modificat putin reteta deoarece nu am avut in casa toata ingredientele necesare, in loc de cacao am pus Nesquick( culmea tocmai cu o zi in urma se terminase cutia), si atunci am fost nevoita sa modific si cantitatea de zahar, apoi mi-a lipsit ciocolata alba si atunci am improvizat rapid o crema de vanilie. Va dati seama ca doream cu disperare sa fac tortul.. A doua zi cand l-am decorat, am zis ca ar fi pacat sa-i pierd gustul original si am cumparat ciocolata alba pentru crema, dar din graba am uitat sa cumpar frisca pentru glazura si atunci am inventat pe loc o glazura doar cu ciocolata, unt si miere...a iesit exceptional la gust...iar aspectul e mai mult decat placut...sper sa va inspire si pe voi....se face destul de usor...si e delicios :)Blaturile se prepara extrem de simplu:Se cantaresc si apoi se cern ingredientele uscate intr-un vas. Se amesteca bine( eu am folosit un tel).

Peste ele se adauga ingredientele lichide. Se mixeaza bine.

Se cantareste compozitia si se imparte in doua( in doua vase).

Blaturile se coc in forma de tort tapetata cu hartie pergament.

Eu le-am copt la 160 de grade( timpul depinde de cuptor), am facut testul cu scobitoarea. Lasam blaturile la racit pe un gratar.

Crema de ciocolata:Punem intr-un vas, frisca si o incalzim, apoi in ea vom topi ciocolata maruntita( nu am adus-o la punctul de fiebere). Amestecam foarte bine, apoi dam vasul la congelator pentru 20 de minute.

Scoatem vasul si mixam cu mixerul electric pana devine o crema spumoasa. O tinem la rece pana asamblam tortul.

Procedam la fel ca mai sus si pentru crema de ciocolata alba.

Crema de vanilie:Punem pe foc intr-un ibric frisca lichida, amestecam ouale cu zaharul si vanilia, plus cele doua linguri de frisca rece si apoi cele doua linguri de faina, turnam totul peste frisca lichida fierbinte si amestecam pana se ingroasa. O lasam cateva minute amestecand tot timpul si o dam la rece. Inainte de a o folosi introducem mixerul si mixam pana devine foarte spumoasa.

Asamblare:Asezam primul blat pe un platou, ungem cu o parte din crema de ciocolata( pastram a doua parte pentru imbracarea tortului). Punem deasupra crema de vanilie.

Asezam al doilea blat si deasupra crema de ciocolata( restul) cu care si imbracam tortul.

Deasupra am imbracat tortul cu crema de ciocolata alba.

Glazura se face punand ciocolata pe baie de aburi la topit, adaugam si untul si amestecam. La sfarsit cand compozitia este racita se adauga si mierea.

Se toarna peste tort si se orneaza dupa inspiratie :)...

E minunat!Multumesc inca o data draga mea Gabriela. :)