Detalii Supa crema de ciuperci - reteta de post
Ciupercile se curata, se spala si se feliaza. Punem deoparte intr-un castron 100 g ciuperci. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Telina si pastarnacul se dau pe razatoare. Adaugam intr-o oala ceapa si 400 g ciuperci cu uleiul de masline si 1 cana apa. Lasam sa se inmoaie ciupercile bine, apoi adaugam telina, pastarnacul si amestecam bine. Adaugam 1 lingura faina, amestecam bine si turnam 2 litri de apa. Curatam, spalam si taiem cubulete cartofii, pe care-i vom adauga in oala in momentul in care incepe apa sa clocoteasca. Lasam sa fiarba pentru aprox 30 minute la foc potrivit. Strecuram legumele, le pasam si le adaugam din nou in supa. Adaugam si cele 100 g ciuperci pastrate si mai lasam sa fiarba 10-15 minute. Condimentam cu sare, adaugam mararul proaspat tocat si usturoiul preparat a pentru mujdei. Dupa care stingem focul. Servim fierbinte cu crutoane. Pofta buna! PS: Pentru cei care nu tin post, se poate adauga la sfarsit 200 ml smantana. Este delicioasa oricum ;)