1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.

Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta t1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.

Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen. Se injumatateste aluatul.

O jumatate se framanta cu marmelada de portocale si lingura de lichior, se inveleste in folie de aluminiu, si se da la rece (1/2 ora)Ciocolata se topeste cu lingura de lapte (din nou m-am folosit de microunde), se lasa sa se raceasca, apoi se framanta cu jumatatea de aluat ramasa, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece pentru 1/2 ora.2. Suprafata de lucru se presara cu putina faina. Se intinde aluatul de ciocolata pana ajunge la 1/2 cm grosime. Din aluatul de portocale se formeaza un rol, care se inveleste in aluatul de ciocolata. Totul se pune la rece pentru inca 1/2 ora.3. Cuptorul se infierbanta la 175 grade. Rolul de aluat ciocolata-portocale se taie cu un cutit ascutit in felii groase de 1/2 cm, care se vor pune intr-o tava captusita in prealabil cu hartie de copt si se vor da la cuptor pentru 15-20 min (se va auri putin partea alba a biscuitelui).

Pofta buna!Reteta Biscuiti cu ciocolata si portocale a fost propusa de tanku pe forum reteteAlte retete de biscuiti gasiti aici:Biscuiti, Walnut caramel bar cookies, Biscuiti Cangur,Biscuiti bicolori