Daca-i sarbatoare musai si-un tortulet mic....

Blat:Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste.

Separat se bat albusurile spuma tare.

Peste galbenusuri se adauga faina si nuca macinata si se omogenizeaza compozitia.

La final se adauga albusul batut spuma tare,se amesteca de jos in sus cu miscari lente pana se incorporeaza tot albusul.

Se unge si tapeteaza cu faina o forma de tort cu diametrul de 23 cm,se toarna compozitia in forma si se da la cuprorul preincalzit.

Este gata cand trece testul scobitoriiSirop:Apa cu zaharul pe foc pana da in clocot,se trage de pe foc si se adauga esenta de rom.

Se lasa la racitCrema:Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema spumoasa.

Separat se marunteste ciocolata,se adauga smantana si se pune pe baie de abur pana devine o crema omogena,nu trebuie sa fiarba.

Se lasa la racit in frigider,apoi se mixeaza bine.

Crema de ciocolata se va incorpora in crema de unt,amestecand usor sa nu se taie.

Frisca:Smantana scoasa din frigider impreuna cu zaharul vanilat se mixeaza bine pana se intareste.

Asamblare:Blatul se taie in 4,se aseaza prima parte pe farfurie se siropeaza,apoi se umple cu crema,se procedeaza la fel pana terminam feliile de blat.

Se orneaza cu frisca si pasta de zahar.de preferat ca blatul sa fie facut cu o zi inainte ingredientele sa fie la temperatura camerei,mai putin smantana