Detalii Tort Braduti de ciocolata
Si....noi continuam cu sarbatorile...pe 07/01/2014 fiind Craciunul pe vechi(la mine in familie se sarbatoreste)La multi ani!!!!Si iubitorilor de ciocolata propun acest tort :)Intr-un castron punem zaharul,vanilia,ouale,si un pic de sare.
Le batem la mana(nu electric) pana obtinem o crema spumoasa.
Faina cernita o amestecam cu cacao si adaugam la oua.
Adaugam si untul topit.
Amestecam.
Pregatim o forma de tort cu peretii detasabili.
Taiem o bucata de hartie de copt si o udam,dupa care o stoarcem si acoperim forma de tort.
Fiind uda e mai usor de manevrat.
Dupa ce am pus hartia de copt varsam aluatul si bagam la cuptor la 180 cam 25-30 minute.
Controlam cu scobitoare,trebuie sa iasa uscata.
Cand e gata o scoatem,lasam un pic sa se raceasca,o scoatem din forma si o punem pe platou.
GlazuraIntre timp pregatim glazura.
Intr-un bol punem zaharul,lingura de apa si zeama de lamaie.
Amestecam.
Topim si ciocolata la bagnomaria.
Taiem tortul in 8 parti egale.
Fiecare portie o ornam in felul urmator:Cu glazura alba desenam forma unui bradut(eu am folosit o punga,ca sa fac gaurica cat mai mica :) );inauntru bradutului il umplem cu ciocolata,desupra decoram cu bombonele,bilute sau cum preferim.
La baza bradutului in mijloc facem o gaura cu cutitul si introducem un savoiard,ca sa dea impresia de trunchi de bradut.
Dupa ce am ornat toti bradutii lasam sa se usuce.
Mie mi-a iesit foarte bun si aratos.