Detalii Placinta cu mere
Asa ne facea noua mama cand eram micute, Placina cu Mere, era ceva deosebit, ne placea foarte mult.
Intr-un bol punem faina, facem o groapa la mijloc adaugam drojdia, 100 ml apa calduta si sarea, mestecam bine si lasam pana infloreste drojdia.
Dupa ce am observat ca drojdia este inflorita suficient, mai turnam restul de apa calduta si incepem sa framantam.
La final incalzim 50 de ml ulei si-l adaugam peste aluat. Mai framantam pana se incorporeaza uleiul bine si lasam la crescut aproximativ 30 de minute.
Curatam merele si le razuim pe razatoarea mare, amestecam cu zahar si scortisoara si lasam sa stea pana creste aluatul.
Incingem intr-o tigaie uleiul.
Intindem o foaie de aluat, stoarcem merele si le aranjam deasupra. Rulam foaia de aluat, inchidem la capete apoi cu un cutit taiem felii de aproximativ 2 cm grosime.
Pajim placina in uleiul incins, apoi o soatem pe un prosop de hartie absorbanta.
Se serveste calduta!Pofta buna!trebuie sa avem grija ca aluatul sa fie bine prajiit sa nu ramana nepatruns inauntru, datorita umpluturii cu mere