Albusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul, apoi se icorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt si laAlbusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul, apoi se icorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt si la sfarsit se adauga unul din mere curatat de coaja si dat prin razatoare.

Se unge o forma detasabila si se toarna aluatul apoi se baga din loc in loc feliute din cel de al doilea mar, pe care l-am curatat de coaja si taiat feliute subtiri si se da la copt cca 20 de min. la foc potrivit.

Siropul se prepara dand in cateva clocote apa cu zaharul si la sfarsit adaugam si esenta(dupa ce luam siropul dec pe foc), apoi se da la racit.

Siropul rece se toarna peste prajitura calda, nescoasa din forma, apoi se desface inelul si se aseaza prajitura cu grija pe un platou.

Se prepara glazura intr-o craticioara, pe flacara mica, amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie si esenta, pana ce se topeste si obtinem o pasata fina care se lasa putin la racorit iar apoi se toarna deasupra prajiturii.

Se lasa cca o ora la frigider apoi se orneaza cu frisca batuta si amestecata cu crema de ciocolata(poate sa fie Nutella sau Finetti,sau ciocolata topita).

Pofta buna!Reteta Prajitura insiropata cu mere a fost propusa de ani67 pe forum reteteAlte retete cu mere gasiti aici:Prajitura cu mere si cacao, Prajiturica frageda cu mere si nuci,Prajitura cu mere