Cu o parte din minunatele produse Dr. Oetker pe care le-am primit de sarbatori, am pregatit prajiturica asta foarte pufoasa si gustoasa. Nu e o reteta laborioasa, ci una simpla si rapida. Mie imi plac mult produsele lor si le folosesc des in bucatarie. Incercati-le si voi!Se prepara blatul : se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine .

Se freaca galbenusurile cu uleiul si se adauga peste spuma de albus lasind mixerul la viteza mica. Se pun colorantul, faina cernuta cu praful de copt, nuca de cocos si miezul de vanilie. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 25 de minute ( pentru siguranta se face testul scobitorii). Se lasa la racit.

Se prepara crema : se pun intr-un vas cu peretii grosi ouale cu zaharul . La foc mic se amesteca continuu pina ce zaharul s-a dizolvat, apoi se adauga cacaoa si untul sau margarina si se amesteca pina ce obtinem o crema cu o consistenta nu foarte groasa. Se da deoparte de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Montare : se taie blatul in cuburi care se scufunda pe jumatate in crema, apoi se tavaleste partea glazurata prin nuca de cocos.

Se lasa la rece pentru o ora dupa care se pot servi.

Pofta buna!