Detalii Desert chec pufos cu nuci
Trebuia sa-l fac si eu, tare bun este! La mine amestecul cu cacao s-a prelins pe mijloc si a ajuns dedesubt, asa a vrut el! :)))))Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana se ingroasa putin.
Faina se amesteca cu praful de copt.
Peste albusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si se amesteca usor cu o spatula, de sus in jos, pana la incorporare. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza usor, tot de sus in jos.
Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt (eu am folosit una de cozonac).
Se pune in tava cam jumatate din compozitie si in jumatatea ramasa se pune cacaua si se amesteca bine. Se pune si amestecul cu cacao in tava si se niveleaza. Pe deasupra se presara nucile maruntite.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute. Este gata cand trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din tava si se lasa la racit. Se taie rece si se serveste.
Pofta Buna!Parerea mea este ca trebuie folosita o tava de chec, care este mai ingusta, ca sa ramana cele doua straturi cum sunt puse.