Imi era pofta de ceva bun cu branza,ceva care sa se pregateasca rapid,cu ingrediente putine,fara prea multe fite si ca o pauza in restrictiile culinare impuse.

Asa ca ce poate fi mai bun pentru o dimineata mohorata si inca rece de iarna decat aceasta placinta? Luati si o cana mare cu cafea,o carte si va strecurati inapoi sub paturica.

Branza de vaci am amestecat-o cu zaharul,smantana,frisca,galbenusurile de ou si aromele.

Am pus apoi albusurile batute spuma.

O parte de zmeura o aveam facuta jeleu de la o rulada prestata ieri.

Intr-o tava in care am pus hartie de copt,am pus doua foi de placinta,le-am uns cu unt topit,am pus apoi iar 2-3 foi si le-am uns iar,pana am asezat jumatate din cantitatea de foi de placinta.

Peste ele am pus umplutura de branza,zmeura si jeleul din loc in loc.

Am acoperit cu restul foilor,pe care le-am mai uns cu unt.

Deasupra am batut un ou,l-am amestecat cu smantana si putin lapte,apoi am pus peste foile de placinta.

Am presarat zahar brun si am pus la cuptor la 180 de grade,aproximativ o ora.

Am feliat-o rece si am pudrat cu zahar.