Am inregistrat anterior reteta de lipii umplute cu cartofi, o reteta indiana. Acele lipii au completat meniul al carui fel principal a fost acest pui tandoori, un preparat popular in bucataria indiana. Specific acestui pui ar fi fost sa arate foarte rosu, ei se ajuta de colorant rosu. Nu m-am complicat, am urmat sfatul lui Edith Francu si am pus ceva mai multa boia de ardei dulce. Asta-vara am gatit primul meu preparat indian: pui Vindaloo. Am respectat intocmai cantitatile la condimente si nu a fost deloc pe gustul nostru. Avand lectia invatata, de data aceasta am redus mult condimentele si a fost bine. Din cand in cand imi place sa incerc arome si combinatii noi. Nu tot timpul ne-au fost pe plac dar varianta aceasta, asa cum am scris in paranteza ca am folosit, a fost agreabila.1.

Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Le scurgi si le pui intr-un vas cu capac unde va sta la marinat. Se pot pune in pungi cu zip.2.

Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum doriti. Crestezi pulpele adanc la incheietura ca sa nu ramana in sange sau poti cumpara doar ciocanele. Crestezi partile carnoase in diagonale. Pieptul il dai in doua pe lung si il crestezi in romburi adanci cam de 1cm.3.

Faci o marinada din iaurt si condimente (am pus cam 1.5 linguri condiment).4.

O torni peste carne, omogenizezi, inchizi etans si lasi la marinat in frigider pentru minim 2-3 ore.5.

Pregatesti o tava de cuptor pe care o protejezi cu hartie de copt si peste hartie pui folie din aluminiu, astfel salvezi timp si scapi de efortul de a mai curata arsurile din tava. Poti folosi tavi din aluminiu de unica folosinta.6.

Incingi bine cuptorul si dupa ce s-au marinat, pui pulpele de pui la cuptor pt cca 50 minute o ora, pana se rumenesc frumos.

Daca vrei, poti stropi si cu putin ulei. Eu nu le-am mai stropit.

Este dietetic si se prepara rapid.

Sa va fie de folos!Pentru o aroma puternica, respectati reteta originala (5-6 linguri condiment). Cat am pus eu, a fost suficient, s-a simtit aroma exotica temperat.