Am gasit aceasta reteta intr-un newsletter de la ecuisine.ro si am adaptat-o gusturilor mele in sensul ca am folosit ceapa rosie in loc de praz, am renuntat la sosul Worcestershire si am adaugat vin rosu.

Intr-o tigaie se incalzeste uleiul de masline si se adauga cele doua tipuri de carne amestecate. Se gateste pana cand toata apa s-a evaporat si incepe sa se rumeneasca. Se scoate pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se incalzeste untul si se adauga usturoiul feliat, ceapa tocata marunt, morcovii taiati rondele si cartofii cuburi. Se calesc pana se rumenesc. Se adauga carnea inapoi in tigaie, apoi supa, vinul, rosiile, foile de dafin, sare si piper. Se aduce la punctul de fierbere si se lasa pana incepe sa se ingroase. Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca. Pentru crusta, se topeste untul si se adauga peste feliile de paine taiate cuburi. Se adauga maghiranul si se amesteca. Se aseaza cuburile de paine peste tocanita si se introduce tigaia la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-15 minute.