Duminica perfecta ar trebui incheiata cu o felie de tort alaturi de cei dragi, cel putin asa o vad eu. Dupa lungile plimbari in natura din weekend, am savurat din plin o felie de tort rece.

Incepeti prin a incinge cuptorul la 180 grade si ungeti cu unt o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 23cm.

Intr-un bol amestecati cacaua, cafeaua, scortisoara si esenta de vanilie. Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu si adaugati-o si pe aceasta in compozitia formata, amestecand bine de tot.

Separat bateti cu mixerul la viteza mare untul si zaharul pana obtineti o crema spumoasa. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Cerneti apoi faina cu sarea si praful de copt si amestecati bine de tot, adaugand alternativ jumatate din crema de ciocolata, apoi restul de faina si la final restul de crema de ciocolata.

Turnati crema obtinuta in tava pregatita pentru copt si lasati sa se coaca aproximativ 40 minunte, dupa care trebuie sa treaca testul scobitorii. Lasati la racit si intre timp apucati-va de crema. Este foarte simplu de facut!Mixati cu blenderul jumatate din cantitatea de zmeura, mascaropone si zaharul pana crema devine omogena.

Folosind o spatula asezati crema pe blatul racit, iar la final ornati cu zmeura ramasa. Contrastul dintre blatul dulce si crema racoroasa mi-a placut la nebunie!Si inca ceva: lasati tortul la frigider cel putin o ora inainte de servire.

Enjoy!