Se caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare.

Se curata si se taie in cuburi radacina deSe caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare.

Se curata si se taie in cuburi radacina de patrunjel si cartoful. Imediat ce prazul se inmoaie, se stinge cu vinul. Se adauga supa fierbinte, patrunjelul si cartoful.

Se fierbe pe foc mic, acoperit, pana ce toate legumele se inmoaie bine. Daca lichidul se evapora, se completeaza cu putina apa fierbinte. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza totul.

Se adauga smantana (frisca) si se omogenizeaza bine.

Se potriveste gustul cu sare si piper (nu se adauga multa sare de la inceput, tinand cont ca supa e de obicei gata sarata).

Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine prajita si cascaval ras - se poate decora cu putina smantana si/sau ulei de masline extravirgin (prima imagine a postarii) sau se poate presara o idee de chilli proaspat macinat, daca va place mai picantPofta buna!Reteta Supa-crema de praz a fost propusa de lauralaurentiu pe forum reteteAlte retete de supe gasiti aici:Supa-crema cu dovleac, Supa crema de galbiori cu verdeata,Supa de mazare uscata pasata