Habar nu am cum se numeste prajitura asta, am reteta de la mama si nici ea nu are numele oficial al prajiturii. Asa ca doamnele si domnii mei, daca cunoasteti reteta si stiti numele prajiturii, please share ;).

In alta ordine de idei, prajiturica asta e cu totul altceva: fara faina, fara oua si totusi cu o aroma senzationala. Acum am facut varianta cu mere, insa abia astept sa incerc si alte variante. O sa va tin la curent ;).

Sa nu uit, o incadrez in categoria deserturilor rapide, fara a pierde jumatate de zi in bucatarie :)).

Curatam merele, le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si scortisoara si le dam deoparte pana pregatim blatul.

Amestecam zaharul, grisul si laptele praf. Impartim amestecul in 3 parti egale (de preferabil sa le cantarim, sa nu facem ca mine unde numai egale nu au fost ;) ).

Tapetam o tava cu hartie de copt. Taiem untul in feliute foarte subtiri. Jumatate din cantitatea de unt o punem peste hartia de copt, apoi punem o parte din amestecul pt blat intinzand-ul pe toata suprafata tavii (eu am folosit o pensula de silicon, merge super). Peste el adugam jumatate din merele rase (le intidem si pe ele pana acomperim amestecul de gris), apoi iar o parte din amestec urmat de restul de mere rase. Deasupra punem ultima parte a amestecului pt blat si peste adaugam untul ramas.

Dam la cuptor la 180 grade (160 daca folosim ventilatorul) pentru 35 minute.

Lasam sa se raceasca (daca avem rabdare - eu nu am avut :)) ) si savuram.

Enjoy :)