Detalii Desert mentolat cu ciocolata
Un desert usor,pentru cand ti-e lene sa te complici,dar totusi ai vrea perfuzia de dulce .
Intotdeauna mi-a placut combinatia de menta cu ciocolata.
Am gasit intrebuintare si pentru o cutie de bomboane de ciocolata umplute cu cirese si lichior,pe care altfel nu le consumam.
Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil in care am pus o folie pentru ca l-am rasturnat cand s-a intarit crema.
Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi,cand a fost topita am pus siropul de menta.
In prima faza,ciocolata se va intari,dar adaugati sirop pana la consistenta dorita,avand grija sa nu fie prea subtire.
Untul si mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata putin racita.
Am lasat crema putin la frigider,apoi am inmuiat foarte putin piscoturile in sirop,am pus un strat de piscoturi,crema,afine,apoi cateva piscoturi,iar crema si un strat de piscoturi care va deveni baza cand va fi rasturnat.
Am acoperit cu folia,am pus deasupra o farfurie si l-am lasat la frigider pana s-a intarit crema.
L-am rasturnat pe platou.
Pentru glazura,am topit pe baie de aburi ciocolata si bomboanele si am adaugat lapte pana am obtinut consistenta dorita. Am pus glazura deasupra si am lasat la frigider sa se intareasca bine.