Morcovul este una dintre legumele mele preferate.

O folosesc cat de des pot,uneori chiar si acolo unde nu este ceruta . Pentru astazi am ales sa fac Gulas si bineinteles ca am adaugat si morcov din belsug.

In untura incinsa (sau uleiul) rumenim baconul apoi adaugam carnea taiata cubulete. Lasam carne la rumenit. Peste carnea rumenita adaugam morcovii taiati rondele mai groase, ceapa taiata foarte marunt ( sau data prin robot) si ardeii taiati in bucati mai mari. Calim carnea impreuna cu legumele pentru cateva minute la foc mare, amestecand pt a nu se lipi. Stingem cu vinul rosu si supa de carne (sau apa), adaugam piperul boabe si foile de dafin, acoperim cartiata si o dam la cuptor la 160 grade pt. 2 ore (sau pana carne este facuta). Dupa 2 ore scoatem glasul din cuptor, adaugam sucul de rosii si il mai dam lasam la cuptor pt.inca 30 de minute.

Scoatem gulasul din cuptor, adaugam condimentele, potrivim de sare si adaugam patrunjelul.

Enjoy