Drojdia se freaca cu 2 linguri zahar pana se lichefiaza . Se adauga 2 linguri lapte caldut si putina faina. Se face o plamadeala care seacopera si seDrojdia se freaca cu 2 linguri zahar pana se lichefiaza . Se adauga 2 linguri lapte caldut si putina faina. Se face o plamadeala care seacopera si se pune la crescut(~15 min)Se separa ouale. Se freaca galbenusurile cu 125g zahar si 50g rom(bautura) pana se topeste zaharul si fac ca o crema. 125g zahar se amesteca cu laptele caldut, vanilia, coaja de lamaie.

Galbenusurile+laptele+uleiul+plamadeala de mai sus +faina + o lingurita sare se framanta bine, bine pana se desprinde coca de pe mana(aprox 40 min)Se adauga untul topit(caldut nu fierbinte) putin cate putin la coca de mai sus dar nu se mai framanta, doar se impatureste( se indoaie, se desprinde de pe margini, etc).

Se lasa la crescut o ora (pana isi dubleaza volumul)UmpluturaCele 8 albusuri se bat cu 8 linguri zahar pana se fac spuma tare. Se adauga nuca si cacao pana iese o crema potrivit de tare. Se adauga si esenta de rom.

Se intinde o foaie se pune umplutura se ruleaza. Se fac 2 rulouri care se impletesc. Dintr-un kg de faina trebuie sa iasa 2 cozonaci deci 4 rulouri cu crema. Se aseaza in tava si se lasa 15 min sa creasca. Se unge cu ou batut.

Cuptorul se incalzeste cu 15 min inainte. Se coc ~ 40 min intai la foc mic, apoi mai mare. Primele 20 de min nu se deschide usa la cuptor.

Pofta buna!Reteta Cozonac moldovenesc a fost propusa de Eliza pe forum reteteAlte retete de cozonac gasiti aici:Cozonac impletit, Cozonaci Babani,Cozonac Mariana