Blatul: Ouale se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam pe rand zaharul, lingura cu lingura pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se pun peste albusuri. Se mixeaza bine.

Scoatem telurile si continuam operatiunea cu o lingura de lemn. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. O incorporam lingura cu lingura si amestecam de jos in sus. Se ia o tava dreptunghiulara se unge cu unt bine si se pune hartie de copt. Se toarna aluatul, se netezeste bine, se pune la copt pentru 30-40 minute( max.) Se face testul scobitoarea.

Se opreste focul, se deschide usa aragazului si se mai lasa in cuptor 5-7 minute. Crema: Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare pana cresc ca volum. Se adauga faina si se omogenizeaza. Se adauga laptele, se amesteca bine si se pune pe foc cu esenta de vanilie. Se lasa sa fiarba pana ce ajunge la consistenta unei budinci. Se lasa la rece. Frisca se mixeaza bine si se pune lingura cu lingura peste crema de vanilie cand aceasta este racita completa. Glazura: ciocolata e pune la topit cu 2 linguri de apa. Se lasa la racit. Asamblare: peste blat se pune dulceata de trandafiri, peste care se pune crema, se netezeste bine. Peste crema se intinde uniform glazura de cicolata. Se da prajitura la rece.