Atat de racoritoare, ca n-a mai ramas nimic pentru a doua zi... :DBLATUL:Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si aroma de menta, mixand dupa fiecare ingredient adaugat.

Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins, cca. 15-20 min. ( pana se desprinde usor de pe margini ).

Cand blatul este copt il scoatem rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata si-l desprindem de hartia de copt prin rulare ( hartia ramane dreapta, nerulata ). Lasam blatul sa se raceasca, dar din cand in cand incercam sa il desfacem, apoi il rulam la loc, pana se raceste de tot.

CREMA :Punem la fiert laptele. In alta oala, galbenusurile se freaca cu zaharul si faina . Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cca 50 ml. peste galbenusuri, amestecand totul rapid, dupa care turnam si restul de lapte fierbinte, in fir subtire, amestecand energic. Punem iar pe foc, dar nu uitam sa amestecam continuu cu telul para, pentru a nu se forma cocoloase. Cand crema se ingroasa, oprim focul si punem vasul la racit, intr-un alt vas cu apa rece ( sau in chiuveta ) .

Cand blatul e aproape rece il desfacem cu grija si il ungem cu un strat consistent de crema ( rece).

Feliem capsunile si le asezam in randuri peste crema. Rulam blatul de rulada, il dam la rece pentru o ora, apoi pudram, feliem si servim.

O portie inseamna o tava obisnuita de aragaz ( 32/36cm )Este obligatoriu sa rulam blatul fierbinte, in caz contrar acesta isi pierde elasticitatea si se va rupe la rulare.