Pasta de naut preparata in casa: scurgem nautul din conserva, boabele le punem in robot impreuna cu morcovii fierti, uleiul, sare si piper dupa gust si mararul verde. Le mixam cateva secunde si obtinem o pasta gustoasa.

Punem carnea tocata intr-un castron, 2 oua, pasta de naut,sare si piper dupa gust,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,patrunjelul verde si 3 linguri de gris. Amestecam ingredientele, modelam chiftelutele dupa marimea dorita si le trecem prin pesmet, apoi le asezam in tava pe hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute pana se rumenesc chiftelutele. La jumatatea timpului scoatem tava din cuptor si intoarcem chiftelele pe partea cealalta pentru a se rumeni uniform.

Sosul de spanac se prepara astfel:-curatam spanacul, indepartand coditele si eventualele impuritati,apoi il spalam in mai multe ape;-oparim spanacul in apa cu sare, apoi il scurgem si il trecem prin robot sa obtinem o pasta fina;-ceapa se curata si se spala sub jet de apa, apoi se toaca marunt si se caleste impreuna cu usturoiul taiat bucati cca 5 minute la foc potrivit;-adaugam spanacul maruntit, sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba la foc redus;-din lapte rece si faina obtinem un amestec pe care-l turnam peste spanac si amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase;-fierbem amestecul cca 10 minute sa se ingroase sosul de spanac, gustam sosul si la nevoie mai adaugam usturoi granulat;Stingem focul si servim chiftelultele cu sos.

Pofta buna!