In sfarsit le-a venit randul, cornurilor Bratislava;) Le-am savurat la Andaoana, Diaconta, Cleme, Anca, Gaby, Tabita, Caroline, Sufletista, Laura, Rocsi si Corina;) Deja era prea indecent sa nu probez delicioasele astea, mai ales ca Maricica a cam somat zilele astea. Zis si facut! Ajunsa acasa, dupa o zi de munca agitata, un trafic infernal, mi-am aruncat ochii la ceasul din bucatarie, deci 18.30, pregatit pentru framantat cca. 10 minute, framantat si dospit 90 de minute, aranjat si copt inca 50 de minute, deci ma incadrez pana la ora 22.00. Asa ca m-am pus pe treaba. Vreau sa spun ca sunt o minunatie de cornuri :D. Intradevar nu am respectat cu sfintenie reteta, dospit la rece si mai ales treaba cu glazura, dar,oricum, cornurile se cer repetate! ;)Laptele se pune intr-un vas termorezistent, se adauga untul si margarina taiate cubulete si se pune la topit, in cuptorul cu microunde cca. 90 de secunde. Cei care nu agreeaza microundele, pot topi laptele, untul si margarina intr0u vas cu fund dublu pe aragaz.

In cuva masinii de paine se pun in ordinea urmatoare: laptele cu untul si margarina topite, ouale, faina, sarea, zaharul si drojidia. Se selecteaza programul de aluat, ce dureaza cca 90 de minute.

Pentru umplutura, se amesteca nucile macinate, pudra de cacao, zaharul si pasta de macese, pana ce se omogenizeaza toate ingredientele.

Dupa ce s-a terminat programul de framantare si dospire, aluatul se scoate pe o planseta infainata, se imparte in 12 bucati, care se intind circular, se umplu cu amestecul de mai sus, apoi se ruleaza si li se da forma de cornuri. Cornurile obtintute se aseaza pe o tava, tapetata cu foaie de pergament, se ung cu ou batut, apoi se pun la copt, cca. 45 de minute la foc mediu ( primele 10 minute la 250 grade, apoi la 180 grade!). Dupa ce trec testul scobitorii, se scot din cuptor, iar dupa ce sunt semiracite se pudreaza din belsug cu zahar pudra. Spor si pofta buna!