Un desert delicios!Pentru compozitia de ecler, am pus apa cu uleiul si sarea la fiert, am lasat un clocot si apoi am adaugat intreaga cantitate de faina o singura data. Am amestecat (atentie sa nu fie cocoloase) si a iesit o compozitie moalepe care am lasat-o putin la racorit. Dupa ce s-a racorit putin am adaugat cate un ou si am amestecat dupa fiecare, pana ce s-au incorporat toate. Din compozitia rezultata se fac eclerele. Eu am turnat cu o lingura din compozitie, sub forma lunguiata in tava neunsa. Am dat la cuptorrul incalzit in prealabil, pentru cca 25 de minute.

Nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii, altfel se lasa compozitia si nu se mai umfla. Cand s-au rumenit si sunt umflate, se scot din cuptor si se lasa la racit. Pentru crema am pus laptele la fiert si intre timp se amesteca galbenusele cu zaharul si esenta pana ce zaharul e topit. Se adauga cateva linguri de lapte ( luam din cel ce este pe foc) si amidonul, amestecand continuu sa nu faca cocoloase si turnam treptat, amestecand, in laptele care fierbe la foc mic. Intre timp batem repede albusele cu zaharul, pana cand acesta este topit. Cand compozitia s-a intarit putin, adaugam cate o lingura de albus si continuam amestecarea pana cand am incorporat tot albusul. Odata incorporat, stingem focul si lasam la racit. Intre timp taiem partea de sus de la eclere si cu ajutorul unei lingurite le umplem cu crema si punem deasupra partea taiata din ecler.dUpa ce am terminat de umplut, punem ciocolata la topit intr-o cratita cu putin ulei.

Cand compozitia este omogenacu ajutorul unei ingurite luam din acaeasta si turnam peste eclere. .

Lasam sa se intareasca ciocolata si le dam la frigider!Nu se umbla la cuptor cat se coc eclerele, deoace se lasa compozitia!