Incalzeste cuptorul si unge cu unt o tava adanca din metal sau un vas de lut.

Topeste ciocolata amaruie la bain marin.

Intr-un bol pune faina, migdaleIncalzeste cuptorul si unge cu unt o tava adanca din metal sau un vas de lut.

Topeste ciocolata amaruie la bain marin.

Intr-un bol pune faina, migdalele, coaja rasa de la portocale, jumatate din zahar, sarea, ouale, galbenusurile si laptele.

Bate pana obti un amestec omogen.

Adauga untul la ciocolata topita si amesteca bine, apoi toarna amestecul peste aluat si omogenizeaza.

Purnati totul in tava si infigeti ciocolata alba in aluat.

Coaceti 20 minute. Trebuie sa creasca, sa fie tare pe margini, dar lipicioasa si moale la mijloc. Nu coaceti mai mult! altfel devine chec nu clafoutis.

Intre timp pregatiti portocalele.

Curatati 4 dintre portocale, taiati-le felii subtiri si aranjati-le pe un platou. Dintr-una stoarceti sucul.

Puneti la fiert 6 linguride apa cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti un sirop auriu. Luati zeama de pe foc, si adaugati zeama de la o portocala amestecand energic. Turnati deasupra portocalelor siropul si serviti prajitura, asezonata cu frisca.

Pofta buna!Reteta Clafoutis cu ciocolata si portocale caramelizate a fost propusa de KikenHana pe forum reteteAlte retete cu portocale gasiti aici:Muffins cu portocale si ciocolata, Prajitura de post cu crema de portocale,Tort cu portocale