Detalii Tort de Branza si Piscoturi
Chiar daca are multa crema, tortul este foarte usor si racoritor. Noi am folosit branza cu gust de cirese amare, insa e buna oricare, chiar si simpla. Intai, pregatim crema. Peste frisca batuta se adauga crema de branza. Apoi preparam siropul cu care vom insiropa al doilea strat de piscoturi: 50 ml de apa se fierb cu cele 5 linguri de zahar, dupa care se adauga esenta de migdale sau aroma preferata. In continuare, ciocolata amaruie se topeste in baie de abur. Urmeaza partea amuzanta: asambarea tortului. Trebuie sa asezam piscoturile intr-o tava cu pereti detasabili. Piscoturile noastre erau rotunjoare, asa ca a trebuit sa le taiem una dintre baze. Resturile le-am folosit, insa, cand am completat locurile libere. Asadar, tapetam peretii tavii si apoi, fundul tavii. In continuare, punem un sfert din cantitatea de crema obtinuta, peste piscoturi. Peste crema, se fac cercuri concentrice cu ciocolata topita. Se poate face orice forma doriti. Se lasa la frigider cateva minute, pana se intareste ciocolata. Dupa ce ciocolata e intarita, se adauga inca un sfert din crema si se niveleaza. Urmeaza sa pregatim cel de-al doilea strat de piscoturi. Cu siropul obtinut inainte, insiropam piscoturile si le asezam peste crema, astfel incat sa acopere cat mai mult spatiu. Punem cel de-al treilea sfert din crema peste blatul de piscoturi si dupa ce nivelam crema, ne jucam iar cu ciocolata topita. Dupa ce se intareste si cel de-al doilea strat de ciocolata, adaugam si restul de crema si uniformizam cu o spatula sau un cutit. Tortul se lasa la frigider peste noapte, invelit in folie. a doua zi, se scoate folia si se orneaza cu frisca si fructe.
Chiar daca are multa crema, tortul este foarte usor si racoritor. Noi am folosit branza cu gust de cirese amare, insa e buna oricare, chiar si simpla. Intai, pregatim crema. Peste frisca batuta se adauga crema de branza. Apoi preparam siropul cu care vom insiropa al doilea strat de piscoturi: 50 ml de apa se fierb cu cele 5 linguri de zahar, dupa care se adauga esenta de migdale sau aroma preferata. In continuare, ciocolata amaruie se topeste in baie de abur. Urmeaza partea amuzanta: asambarea tortului. Trebuie sa asezam piscoturile intr-o tava cu pereti detasabili. Piscoturile noastre erau rotunjoare, asa ca a trebuit sa le taiem una dintre baze. Resturile le-am folosit, insa, cand am completat locurile libere. Asadar, tapetam peretii tavii si apoi, fundul tavii. In continuare, punem un sfert din cantitatea de crema obtinuta, peste piscoturi. Peste crema, se fac cercuri concentrice cu ciocolata topita. Se poate face orice forma doriti. Se lasa la frigider cateva minute, pana se intareste ciocolata. Dupa ce ciocolata e intarita, se adauga inca un sfert din crema si se niveleaza. Urmeaza sa pregatim cel de-al doilea strat de piscoturi. Cu siropul obtinut inainte, insiropam piscoturile si le asezam peste crema, astfel incat sa acopere cat mai mult spatiu. Punem cel de-al treilea sfert din crema peste blatul de piscoturi si dupa ce nivelam crema, ne jucam iar cu ciocolata topita. Dupa ce se intareste si cel de-al doilea strat de ciocolata, adaugam si restul de crema si uniformizam cu o spatula sau un cutit. Tortul se lasa la frigider peste noapte, invelit in folie. a doua zi, se scoate folia si se orneaza cu frisca si fructe.