Vorba aceea, omul invata toata viata, dupa atata timp am aflat si eu reteta ideala de a conserva gogosarii, la rece, fara fierbere. Reteta e de cand lumea, dar eu abia anul acesta am descoperit-o. Cleme, multumesc, desi am fost cam neincrezatoare, chiar e reteta ideala. Eu am adus un pic de adaugiri a la Panacris, ca altfel nu se putea :PGogosarii se spala, se taie in optimi, recunosc, la acesata etapa m-a ajutat TataZmeu ;) si se pun intr-un vas incapator, daca nu aveti unul mare, atunci puneti in doua, incercand sa pastrati proportiile. Intre timp se amesteca otetul cu zaharul, sarea si mirodeniile. Dupa ce s-a terminat actiunea curatat, feliat, se adauga amestecul de otet, zahar, sare si miorodenii, amestecandu-se usor, astfel incat sa cuprinda toata compozitia de gogosari. Se acopera si se lasa la odihna peste noapte. A doua zi se mai amesteca din cand in cand, iar daca ati avut gogosarii in doua vase, acum ca s-au lasat se pot pune intr-un singur vas, amestecandu-se astfel incat sa se egalizeze compozitia. Sper ca nu v-am pierdut pe drum cu explicatiile:d Incerc sa explic pas cu pas, ca sa inteleaga si sceptici (asa cum am fost eu:D)! Asa, sa revin!Dupa 12 ore veti observa ca s-a format o zeama suficienta. Dupa 24 de ore chiar si 36 de ore, depinde de timpul si rabdarea voastra, se pun gogosarii, in borcane sterilizate, se adauga usturoi si hrean, apoi se pun capacele si se pun la odihna, pana in zilele friguroase de iarna, cand ii vom savura alaturi de preparate delicioase din carne ;)Rabdare, spor si succes!