Avand in congelator mai multe pungute cu soriciul si oasele afumate ramase de la costita mancata si vazand la Mihaela (Mihaelar63) o ciorba de fasole cu sorici, am zis sa o incerc si eu.

A iesit o bunatate.

Fasolea se alege si se pune in apa rece 3-4 ore.

Soriciul (al meu provenind de la costita afumata si avand si oasele costitei) se pune la fiert in apa rece si se lasa pana este fiert. (eu am scos si oasele)Fasolea se pune la fiert in oala minune pentru 40 minute. Este prima oara cand folosesc fasole cu bob mic si am fost incantat de ea.

Ceapa si zarzavatul se curata si se toaca.

Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa si zarzavatul 5 minute.

Se toarna zeama in care a fiert soriciul si se lasa la fiert 15 minute.

Se curata ardeii, se toaca si se pun in oala si se fierbe in continuare.

Se pune si fasolea fiarta in oala minune cu zeama cu tot.

Se pune si soriciul fiert innainte si se dau doua trei clocote.

Se adauga apa daca trebuie si se potriveste de gust cu vegeta si piper.

Se adauga rosiile si pasta de tomate si se mai fierbe 15 minute.

Se toaca mararul, se pune in oala si se amesteca.

Se potriveste de sare, se mai da un clocot si este gata.

Se mananca cu ceapa rosie.

Pofta Buna!Daca zarzavatul este fiert inaintea fasolei se stinge focul si se reia fierberea cand se adauga fasolea.