Stim cu totii cat de adaptabila e o reteta de pizza. Exista o sumedienie de retete de aluat de pizza si-o gramada de toppinguri in functie de preferintele ficaruia.

Aceasta reteta de blat de pizza am nimerit-o intamplator.

Daca pana acum puneam la 300 gr faina, cam 150 ml apa, acum am pus la 350 gr faina 250 ml apa. Iese un aluat moale, mai moale decat il faceam pana acum. Mi-am zis ia sa-l las asa, sa nu mai adaug faina! sa vedem cum iese. Si-a iesit MINUNAT! Un aluat pufos, subtire, care se prepara tare rapid si-i grozav de bun.

Poate o sa cartiti la vederea uleiului de masline printre ingrediente dar credeti-ma, face toti banii si se vede diferenta :).

Prepara aluatul de pizza Intr-un bol pune faina, drojdia, sarea, zaharul si 3 linguri ulei. Adauga, treptat, apa calduta, framantand cu mana. Cand ai obtinut un aluat elastic, nelipicios, framanta 2-3 minute, dupa care mai adauga putina apa calda. Trebuie sa obtii un aluat moale, care se lipeste usor de maini .

Te ajuti de lingura de ulei ramasa sa poti amesteca in continuare. Mai framanti un minut apoi acoperi bolul cu-n servet si lasi aluatul la dospit pentru 20 minute. Intre timp spala ceapa si tai-o rondele si rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Dupa ce aluatul e dospit ungi o tava (sau doua daca sunt mai mici) cu unt sau ulei de masline. Pune aluatul in tava si cu ajutorul mainilor intinde-l pe toata suprafata fundului tavii si ridica usor si pe peretii laterali. Aluatul e molicel, nu se poate intinde cu sucitorul ci doar cu mana, direct in tava! Unge blatul cu 2-3 linguri sos de rosii. Presara ceapa si putin oregano. Pune jumatate din cantitatea de cascaval si intinde-o uniform. Aseaza bucatele de ton, galbiori fierti, daca iti place poti pune si felii de masline, boabe de porumb. Pune restul de cascaval iar daca nu e sarat presara si sare (nu multa). Da tava in cuptorul preincalzit, la aprox. 170 grade, pe treapta de mijloc, pana prinde o culoare frumoasa pe talpa, apoi mut-o pe treapta superioara a cuptorului, si las-o sa se rumeneasca usor.

Nota. Poti folosi pentru topping tot ce-ti place si se preteaza pentru o pizza piept de pui pe grill, ardei, rosii, sunca, mezeluri.