Nu am mai facut niciodata cu glazura de mere caramelizate dar merita sa incerc, si a iesit foarte buna ! Am aceasta reteta de ani de zile de pe un site cand inca eram pustoaica in cautare de noi retete !Am batut cele doua oua cu cana de zahar pana ce aproape s-a topt zaharul, am adaugat cele doua cani de fanta, si am continuat sa amestec cu mixerul, am adaugat faina in repetate randuri ca sa nu imi faca cocoloase, unim uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam si restul ingredientelor si continuam sa amestecam. Trebuie sa rezulte o compozitie mai subtire decat checul dar nu foarte mult,Intr-o tava de cuptor invelita cu hartie de copt turnam compozitia si dam la cuptor preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Intre timp intr-o tigaie care nu se lipeste adaugam zaharul la foc mic pana acesta devine auriu,apoi adaugam untul si apoi merele care au fost spalate curatate si taiate cum dorim,rondele, cubulete.

Merele apoi trebuie sa prinda o culoare aurie.

Cand negresa este aproape gata scoatem din cuptor si o acoperim cu glazura noastra de mere caramelizate si mai dam pt 10 min la cuptor.

Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.

Cine doreste mai dulce de cat este poate adauga in compozitia de negresa 2 cani zahar, asa am reteta cu 2 cani zahar dar in familie am pe cineva cu diabet si mereu injumatatesc doza de zahar. Se poate presura zahar pudra peste prajitura cine dorestte. Pornind de la aceasta reteta, eu fac tot felul de combinatii posibile : inlocuiesc cele 3 linguri de gem cu 3 mere date pe razatoare sau alte fructe taiate bucatele mai mici; o tai in doua si o umplu cu crema de vanilie, o insiropez cu cafea+coniac; caramelizez cateva fructe in tava si torn deasupra aceasta compozitie (un fel de prajitura intoarsa)