Foarte bune la o gustare sau chiar la o masa principala alaturi de o salata si un sos.

Pregatim orezul. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Cand e bine inmuiata si capata o culoare rumena adaugam rosia tocata marunt (sau puteti folosi rosii din conserva). Adaugam pasta de tomate si orezul. Calim 1 minut si adaugam apa (2 cani). Punem sare si piper alb. Lasam sa fiarba la foc mic acoperit. Cand e gata fiert punem putin coriandru proaspat. Lasam orezul sa se raceasca bine. Pestele se prajeste dat prin faina. Puteti si sa il fierbeti. Apoi il faramitati cu mana, sa fie bucati mici de tot. Dam deoparte.

Intr-un bol amestecam orezul cu pestele, adaugam inca verdeata tocata marunt (coriandrul merge tare bine la peste, dar e bun si patrunjelul), 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ou si faina. Gustam de sare, piper si daca vreti mai picante puneti putin sos tabasco. Amestecam bine si dam la frigider pentru 1 ora.

Facem sosul: amestecam iaurtul si maioneza, stropim cu putin ulei de masline si punem putin suc de lamaie. Gustam de sare, piper si zdrobim un catel de usturoi.

Din compozitia de orez cu peste formam turtite cu ajutorul unei linguri si le prajim in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si servim alaturi de o salata si sos.