Este o zacusca un pic diferita,pentru faptul ca ardeii nu se toaca cu masina,cise taie cu cutitul.

Are o alta textura,iar gustul este divin.

Reteta am mostenit-o de la mama mea si o fac in fiecare an pentru ca place tuturor.

Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielite si de cotoarele cu seminte. Se taie in fasii lungi. Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se taie pestisori.

Intr-un vas se pune uleiul la incins si se adauga morcovii si ceapa.

Se calesc pana se inmoaie.

Se adauga bulionul,ardeii si gogosarii,usturoiul taiat felii.

Se potriveste de sare si se adauga zaharul.

Se lasa sa fiarba,mestecand mereu cu o lingura de lemn,sa nu se prinda.

Cand uleiul se ridica deasupra,zacusca e fiarta.

Se pune fierbinte in borcane sterilizate si se inchid ermetic.

Borcanele se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.