Reteta aceasta am preluat-o de la chef Gino DAcampo . Incantatore seria,, Ginos italian escape .

A folosit aceasta salsa langa spaghete carbonara . Rosiile lui erau crescute pe solul vulcanic de langa Etna [ se spune ca asunt cele mai gustoase rosii]. Eu mai modesta am folosit rosii de la Viisoara:D langa o felie de pita prajita :D .

Rosiile se spala se taie felii, .

Deasupra se pun maslinele curatate de samburi si frunzele de busuioc verde,spalate .

Se asezoneaza dupa gust cu sare [ nu prea multa si maslinele contin sare], zeama de lamaie si ulei de masline .

Se amesteca salata si se serveste si ca gustare sau langa un fel principal .

Eu am servit aceasta minunata si simpla salata cu paine prajita frecata cu usturoi, stropita cu ulei de masline si zeama de lamie + fulgi de chilli.

Cantitatile sunt orientative si ajustabile :DAtentie !!!- Nu sarati rosiile in exces . Maslinele sunt si ele sarate .