Sper sa nu devin plictisitoare,adevarul este ca ador combinatia de zmeura si mascarpone,asa ca nu ezit s-o folosoesc,mai ales daca e vorba despre un tort. Aniversarea mamei mele a fost ocazia perfecta sa-i pregatesc un tort delicios. Mereu ma bucur mai mult de aniversarea mamei decat de a mea,pentru ca stiu ca sunt o norocoasa s-o am langa mine. Am incercat sa fac tortul pe gustul ei desi are cam multa crema,spune ea,dar pana la urma i-a placut foarte mult. La multi ani Mama!!!!Cele doua blaturi de tort le-am pregatit cu o zi inainte pentru a se putea taia mai usor.

Ca sa castig timp,eu am pregatit si jeleul de zmeura si ciocolata pentru crema tot cu o zi inainte,dar nu e neaparat necesar.

Blaturile de tort le-am pregatit in acelasi mod,doar ca la cel cu cacao,am inlocuit 25 g faina cu 25 g cacao.

Am tapetat o tava de tort cu hartie de copt.

Am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au triplat volumul.

Operatiunea aceasta va dura cam 20 de minute la viteza maxima a mixerului.

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.

Peste amestecul de oua am pus vanilia,apoi ajutandu-ma de un tel,am incorporat usor faina in amestecul de oua.

Nu puneti toata faina odata,altfel spuma obtinuta se va lasa si nu vom avea un blat crescut frumos.

Intre timp am incalzit cuptorul la 180 de grade.

Am pus compozitia in tava pregatita si am pus-o la cuptor pentru25-30 de minute.

In nici un caz nu deschideti cuptorul mai repede de 20 de minute.

Am oprit focul si am lasat blatul sa se raceasca in cuptor.

La fel am procedat si cu blatul cu cacao.

Am pregatit apoi jeleul de zmeura pe care l-am folosit in cele doua creme,cea cu mascarpone si cea cu frisca,cu care am ornat tortul.

Am folosit zmeura congelata.

Dupa ce s-a decongelat,am amestecat-o cu zaharul,am pus pe foc cratita sa se incalzeasca amestecul,apoi am trecut-o prin sita pentru a scapa de seminte.

Am amestecat 3 linguri de amidon cu cateva linguri de piure de zmeura si apoi cu restul cantitatii.

Am pus cratita pe foc si am lasat sa fiarba pana ce amestecul s-a ingrosat suficient.

Am luat cratita de pe foc si am lasat sa se raceasca.

Pentru crema de ciocolata,am pus ciocolata rupta bucati cu 200 ml frisca (din cei 350 ml)pe baie de aburi pana cand ciocolata s-a topit,apoi am lasat amestecul sa se raceasca.

Dupa ce jeleul de zmeura si ciocolata s-au racit,am putut sa prepar cremele astfel:Am mixat 500 g mascarpone cu 3 linguri de zahar pudra,apoi am pus cate putin jeleu de zmeura.

Cum am spus,am folosit cam trei sferturi din jeleu pentru aceasta crema.

Am mixat in continuare adaugand frisca lichida(nebatuta) pana am obtinut consistenta dorita.

Am lasat crema deoparte si am pregatit crema de ciocolata.

Am mixat 300 g mascarpone cu 2 linguri zahar pudra,apoi am pus ciocolata racita.

La final am adaugat restul de 150 ml frisca lichida(nebatuta),la fel ca si la crema de zmeura.

Astfel crema va deveni mai aerata .

Am mixat apoi 300 ml frisca cu cele 3 linguri de smantana si apoi am amestecat-o cu jeleul de zmeura ramas.

Cu aceasta crema am ornat tortul.

Am pregatit si siropul,am amestecat siropul cu apa si l-am incalzit putin,apoi am trecut la asamblarea tortului.

Am taiat cele doua blaturi pe orizontala,obtinand astfel 4 blaturi.

Am intercalat blaturile,am pus mai intai blatul cu cacao,apoi cel galben,iar blat cu cacao si deasupra blat galben.

Am insiropat fiecare blat si am pus pe fiecare crema de zmeura si mascarpone.

Am imbracat apoi lateralele tortului cu crema de ciocolata si am facut un model de cosulet,am avut insa un dui destul de mititel si nu m-a ajutat prea mult.

Deasupra am ornat cu crema de frisca si zmeura,am presarat niste inimioare si am mai pus cateva floricele.

Cam asta este reteta,pare destul de complicat dar nu este asa.

Am incercat doar sa scriu cat mai detaliat.

Pofta buna !!!!