Va povesteam, mai acum cateva zile, despre o carte cu retete pentru desert, din aceeasi carte am ales aceasta reteta. Este foarte usor de facut, si nu este nici foarte migaloasa.

Aveti nevoie de o tava pentru placinta cu fund detasabil, sau tava pentru blat de tort cu fund detasabil. Preparare In robotul de bucatarie puneti faina, migdalele, zaharul si amestecati pt 2 secunde, dupa care adaugati untul si mixati pana cand amestecul arata ca niste frimituri. In acest moment puneti oul si apa. Daca amestecul nu se formeaza intr-o bila mai adaugati o lingura de apa. Scoateti amestecul pe folie de plastic si bagati in frigider pentru 15-20minute. Preincalziti cuptorul la 190 grade. Formati o foaie un pic mai mare decat diametrul tavii pe care il aveti, si o puneti in tava. Nu va sepriati daca se rupe, atata timp cat fundul este complet nu este nici o problema, peretii ii puteti repara cu ajutorul bucatilor rupt. Peretii nu trebuie sa fie mai inalti de 2 cm. Coaceti blatul singur pentru cca. 20minute, sau pana este usor auriu. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca, nu scoateti blatul din forma. Puneti ingredientele pentru unplutura intr-o tigaie si fierbeti pentru cca 15 minute sau pana devine un amestec gros ca o dulceata. Lasati sa se raceasca inainte de a o folosi. Pentru capac, puneti martipanul facut bucatele impreuna cu zaharul in robotul de bucatarie si mixati pana cand amestecul arata ca niste frimituri mari. Topiti jumatate din unt si cealalta jumatate o puneti in mixer si amestecati. Adaugati faina si pulsati doar cat sa se combine, dupa care adaugati zeama de lamaie si untul topit, totul trebuie sa se combine pana se aduna ca o bila. Formati aluatul intr-o caramida si il puneti in congelator, ambalat in folie de plastic, pentru 2 ore sau pana cand aluatul este tare ca piatra . Incalziti cuptorul la 180 grade. Deasupra blatului puneti umplutura intr-un strat omogen. Deasupra radeti aluatul pentru capac. Scoateti aluatul din frigider in momentul in care vreti sa il folositi. Bagati placinta in cuptor pentru 30 minute. La final adaugati presarati zahar pudra peste placinta, intr-un strat generos.