Prima oara, adica in urma cu 22 de ani, cand am vazut preparatul asta sincer mi-a venit sa vomit :((( Cum o fi caltabosul acela fiert si servit in zeama, cu salata de hrean??? Ragatenii si muntenii sunt obisnuiti;) Aaaaa, o lamurire: ragatenii sunt locuitorii din capitaala si imprejurimi;) Cica aici e Regatul ;) Ardelenii, banatenii si probabil moldovenii, nu am facut inca o cercetare, vizavi de moldoveni!!!,( dar acum mi-a trecut o strafulgerare prin creieras;) )Dar an de an am incercat sa-mi revin ;) Si uite ca anul acesta chiar l-am preparat cu mare drag ptr TataZmeu ;) si chiar am trecut testul cu BRIO ;)Carnea de porc se toaca marunt, se asezoneaza de sare, piperse adauga orezul spalat si curatat. Matele curatate se umplu cu compozitia de mai sus, lejer, pentru ca orezul se va umfla la fiebere. Aici multumesc Oanei bucataras, pentri sfat;) Dupa ce s-au umplut matele groase de porc, se leaga la ambele capete, astfel incat sa nu cada umplutura. Intr-un vas incapator se pun cca. 3000 ml apa rece, se asezoneaza cu foi de dafin, piper colorat si putina sare, se pun caltabosii si se lasa la fiert cca. 30 minute la foc mic neacoperit. Se serveste cald, in zeama care a fiert, cu salata de hrean;) Sincer pozele nu surprind gustul real;)