Reteta de preparare a papanasilorReteta de preparare a papanasilorSe pun intr-un castron branza, zaharul, esenta de vanilie si ouale. Se amesteca bine pana devine o compozitie omogena.

Adaugam praful de copt si faina in ploaie .

Compozitia nu trebuie sa fie moale caci o sa se desprinda atunci cand va fi pusa in ulei , dar nici tare deoarece papanasii nu o sa fie fragezi. Aceasta compozitie trebuie sa fie putin lipicioasa. Cand aceasta este gata, intr-o cratita se pune ulei la incins. Intre timp se fac bilute 4 mari si 4 mici. Cele mari vor fi turtite putin, iar in mijlocul lor se face o gaura ca si la covrigi.

Cand uleiul e bine incins, se pun colaceii si bilutele. Se intorc pe o parte si pe cealalta sa se rumeneasca . Se scot pe servetel ca sa absoarba uleiul, apoi se aseaza pe o farfurie covrigelul si biluta, desupra putina smantana si dupa gemul de prune. Pofta buna !!!