Incingem cuptorul de 180 grade C. Ungem cu unt o forma rotunda cu gaura in mijloc si o tapetam cu faina. Separam ouale. Albusul se separa mai bine de galbenus cand oul este rece. Avem nevoie de 3 castroane. Spargem usor oul deasupra unui castron (primul castron), galbenusul se trece usor intre cojile oului lasand albusul sa cada. Galbenusul se pune in alt castron (al doilea castron). Si albusul se rastoarna in alt castron (al treilea). De primul castron ne folosim doar pentru a evita ajungerea vreunui firisor de galbenus in albus. Daca se intampla acest lucru, nu eliminam decat un ou, nu stricam toata cantitatea de albusuri.

Albusul nu se va bate bine daca va avea vreun firisor de galbenus. Intr-un castron cernem faina cu 1 cana zahar pudra, sarea si praful de copt - chiar de 2 ori daca se poate pentru a se aera mai bine. In alt castron cernem 1/4 cana zahar pudra. Batem albusurile cu un mixer electric la care am atasat telul la viteza medie pana albusurile devin spumoase. Adaugam 1/4 cana de zahar pudra si batem pana albusurile se intaresc. Adaugam sucul proaspat de lamaie, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Adaugam 1/3 din amestecul de faina si amestecam usor de sus in jos cu o spatula. Adaugam iar 1/3 din amestecul de faina si amestecam usor si in continuare pana la terminarea fainii. Turnam amestecul in tava pregatita din timp si dam la cuptor pentru 40-50 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca intorcand forma cu fundul in sus. Dupa ce s-a racit se desfac marginile cu un cutit - atentie si la cele din interior. Pentru servire folositi dulceata de zmeura sau afine si pudrati cu zahar. Daca aveti fructe proaspete, acestea se pot pune pe foc cu putin zahar - la 300 g fructe folositi 150 grame zahar. Se lasa la foc mic pana se leaga siropul.