Povestea pizzei mele a inceput inca de pe vremea lui Ceausescu. In decursul anilor am testat tot felul de retete si m-am oprit la varianta personala mega imbunatatita.

Trantesc fix 1 kila de faina in castron si fac o gaura in mijloc unde arunc cu dragoste 3 lingurite de zahar tos si faram un cub de drojdie de 50 grame Budafok. Habar nu am avut ca asa o cheama. Daia galbena. Umplu fix o sticla de juma de litru pana sus cu apa calda, acu in post sau juma /juma lapte si apa sau cum da Dzeu si bunul frigider cand e fara post si mestec apa cu drojdia si zaharul acolo local ca n-o sa murdaresc altceva, cand la vase -bleah, nu-mi place! Adica fac ceea ce se numeste maia si lasa asa pret de 10 minute, sa zic, sa creasca. Atentie sare nu trebuie sa atinga drojdia ca incetineste cresterea. Maiaua mea e vesela se vede in poze. Odata ce mi-a zambit coana Maia, trec la saturat faina cu restul de apa si pun si sarea 1 lingurita pe faina uscata. Mai scriu ca sa subliniez : Pentru tinerele mele cititoare sarea nu are voie sa aibe contact direct cu drojdia care uita sa-si mai faca datoria repede. Ca sa pot face pozele, se vede ca mi-am mazgalit mana prin castron si dreapta. Ce de sacrificii! Apoi am pus pe rand 4 pumnisori de ulei. Pozele vorbesc. Am continuat mangaierile cu coca pana a ramas si mana si castronul curat. Am inchinat aluatul cum m-a invatat bunica si i-am dat pauza dar numai lui caci eu m-am dus la maretul friguder sa vad ce-mi da.

Faza 3. Am maruntit, am razuit, am pregatit tavile si mi-am amintit de suportul pe care nu l-am folosit niciodata ca nu avea loc in cuptor. Eh, acum am ca am imbogatit bucataria cu un mega cuptor electric. Pot face si varianta de post sau vegetariana precum si cea clasica, daca vreti si priviti pozele cu atentie veti descoperi diferentele. A trebuit sa actionez ventilatia si cum nu vrea 280 grade, maxim ce poate la alte programe, am setat doar 205 - deci se va lungi timpul. De mirosit nu va spun ce se simte in casa si pe la vecini. Ai mei oricum sunt obisnuiti sa injure ca ma apuca coptul numai pe la ore bune de stimulat sucurile gastrice.

Sunt sigura va nu aveti cum sa dati gres asa ca va pupez si va doresc spor!tavile se ung cu ulei uleiul de la aluat poate fi si mai putin in functie de multi factori nu folositi ketcup - o omorati!