O reteta minunata si aromata, o recomand cu dragReteta de pe draga mea prietenaInfierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie o cana nu prea plina de gris amestecand mereu. Spre sfarsit adaugam untul si putina sare. Lasati sa fiarba pana cand se leaga si grisul e fiert, nu mai mult pentru ca dupa racire se intareste.

Ardeti 3 lg de zahar. Cand s-a topit fara sa se inegreasca mult turnati cateva linguri de apa si lasati sa fiarba pana se face un sirop.

Turnati-l peste gris si dati-l la rece.

Sfat: nu faceti grisul prea dulce pentru ca siropul va veni deasupra. Puneti cate o lingura doua in gris, amestecati si gustati daca mai trebuie pus.

Cel mai bine orezul si grisul cu lapte se potriveste de zahar dupa ce dati o lingurita la rece, cand e cald vi se pare foarte dulce.

Laptele si grisul se masoara cu aceeasi cana.