Ieri la tara, sora mea mi-a tot laudat aceasta prajitura, pe care ea o face foarte des si am zis sa o incerc si eu. Mi-a fost putin teama ca nu o sa le placa baietilor mei macul, dar nici n-au ridicat o astfel de problema. A iesit tare buna, dar putina, pentru ca am facut-o in tava mica 22/36 cm. Prajitura in varianta ei originala se face cu biscuiti Picnic, dar eu nu am gasit, asa ca am folosit Petit Beure combinati.

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare. Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel. Adaugam treptat faina, nuca de cocos si macul, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa prea mult bezeaua.

Tapetam tava cu hartie ce copt, intindem compozitia de blat in ea si o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor la suprafata, depinde de cuptorul fiecaruia.

Crema: Frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase, apoi le diluam treptat cu laptele rece. Fierbem crema pe baie de aburi, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa ca o budinca. Lasam crema fiarta sa se raceasca apoi o amestecam treptat cu mascarponele si o intindem peste blatul racit.

Deasupra cremei asezam biscuitii alternand unul simplu cu unul de cacao, ca la tabla de sah.

Acoperim prajitura cu o folie si o dam la rece pentru cateva ore, apoi o vom portiona.

Pofta buna!Mascarponele se poate inlocui cu un pachet de unt, dar crema va iesi mai groasa. Se poate glazura cu ciocolata, dar nu va mai avea aspectul de Sah.