La Tarte Tatin - este o tarta cu mere inversata - Un desert cu fundu-n susIstoria ei este foarte cunoscuta ...... Pe la sfarsitul secolului al 19-lea, doua surori frantuzoaice - Caroline si Stephanie Tatin pregateau o tarta cu mere pentru clientii micului hotel in care lucrau.

Deodata, realizeaza ca au copt deja merele, dar au uitat sa puna aluatul dedesubt.

Asa ca s-au gandit sa-l puna deasupra... Rezultatul a fost apreciat de clienti, iar tarte Tatin a intrat in istorie.

Nascuta dintr-o greseala aceasta reteta apartine patrimoniului culinar francez.

Se caramelizeaza 100 de zahar intr-o tigaie/tava fierbinte- in tava pe care apoi o veti pune la cuptorAdaugati untul, apoi merele taiate si stropite cu sucul de lamaie. Adaugati deasupra restul de zahar. Gatiti la foc mic timp de 10 minute pana cand merele se coloreaza.

Se presara cu scortisoara si ia de pe foc. Se prepara foaia de aluatul foetat. Acoperiti merele cu aluatul, impingand aluatul intre mere si marginile formei.

Se coace in cuptorul incalzit la 180/200 C timp de 20 -30 minute. Rasturnati vasul pe o farfurie dar nu-l ridicati imediat.

Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea merelor.

Se serveste calduta cu frisca sau inghetata de vanilie.

Foarte buna si parfumata !!!!!!! Pofta Buna......