Un deliciu de zile mari!!!! Usor de facut si de mincat :)Blatul 1:Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam praful de copt,faina si cacao,amestecam bine pina obtinem o masa omogena.

Se incalzeste cuptorul pina la 180-200C.

Forma pentru coacerea blatului se unge bine cu unt apoi turnam aluatul si il etalam bine pe toata suprafata formei cu ajutorul unei linguri.

Se coace in cuptorul preincalzit timp de 20min.

De preferinta sa nu deschideti usa cuptorului pina la sfirsit.

Cind e gata il scoatem si il punem sa se raceasca.

Blatul 2:Gelatina o punem la dizolvat cu 4linguri mari de apa timp de 10-15min(dar totul depinde de gelatina careo alegeti dvs,apa adaugati atit cit scrie pe instructie si timpul la fel)Dupa ce s-a dizolvat o punem la foc incet sa se topeasca sau in cuptorul cu microunde,nu e nevoie sa o fierbeti doar sa se topeasca.

O lasam sa se raceascaMixam albusurile pina devina spuma(ca sa se mixeze mai usor adaugati un virf de cutit de sare,putin de tot)fara ca sa ne oprim de mixat adaugam zaharul si mixam in continuare pina se ingroasa bine crema dupa care,mixind, adaugam gelatina.

Mai mixam putin si Blatul 2 e gataLuam Blatul 1 si scoatem usor cu ajutorul unui cutit,partea de sus a blatului, undeva in jurul la 1-2mm,la dorinta,dupa ce ati curatit bine partea de sus a blatului,puteti sa-l stropiti bine cu apa.

Asamblarea tortului:Blatul 1 se aseaza intr-o forma cu peretii detasabili,turnam blatul 2 si il nivelam bine cu ajutorul unui cutit sau o lingura.

Punem torta la frigider pina se prinde bine gelatina.

Intre timp facem glazura de ciocolata.

Se amesteca zaharul cu cacao,se adauga laptele si se pune la foc pina se topeste zaharul.

Se racoreste un pic,se adauga untul si se amesteca bine.

Cind este prinsa bine gelatina scoatem torta din frigider si se toarna glazura peste mijlocul tortului.

Ea se prelinge peste tot. Ar fi bine sa nu folositi lingura sau cutitul pentru a nu-i strica luciul.

Pur si simplu,rotiti tava ca sa se acopere uniform. Decoram dupa plac!!!Pofta buna