Cine nu a incercat macar odata combinatia de caramel cu frisca si nuca prajita, il indemn sa o faca! Pe mine m-a convins Timea! Mi-a placut asa de mult, ca nu mai imi trebuie prajituri pana la Paste! Biata de mine sau biata prajitura se transformase intr-un drog Am mancat una si inca una...ma duceam, ma intorceam, iar intindeam mana, nu puteam sa ma concentrez asupra altor treburi!Blatul: Se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in 2-3 reprize. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, usor, ca la maioneza. Le amestecam cu albusurile, fara sa mai batem, adaugam pe rand faina, praful de copt si nuca prajita, maruntita. Asezam neaparat hartie de copt in tava, turnam compozitia si coacem 30 minute.

Frisca: Batem frisca lichida cu 2-3 linguri de zahar pudra si cu 2-3 picaturi de zeama de lamaie pana se intareste bine.

Krantz: Caramelizam 5 linguri de zahar impreuna cu nuca. Turnam nuca pe un capac de lemn si lasam la racit. Dupa racire ii dam bataie cu sucitorul pana cand zdrobim bine krantzul.

Crema: In vasul in care am caramelizat nuca facem crema caramel. Topim zaharul, avand grija sa capete usor culoarea coniacului, adaugam apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul. Mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si inca 3 linguri de apa. Turnam compozitia peste siropul de zahar ars si fierbem pana se ingroasa. Lasam la racit. Cand e inca calduta adaugam margarina cubulete, la temperatura camerei. Combinam caramelul racit cu frisca si nuca prajita.

Eu am lasat blatul intreg, caci mi s-a parut nu prea inalt. Timea l-a taiat in doua. Crezand ca pot obtine niste efecte am pus trei patrimi din crema peste blatul intreg si am adaugat peste niste biscuiti cu cacao Picnic. Peste biscuiti am intins crema ramasa, iar pe deasupra am presarat KRANTZUL din belsug. Am taiat-o a doua zi .

Biscuitii pe care i-am adaugat s-au topit, asa ca am ratat efectele. Data viitoare as adauga un ou in plus la blat,ca sa-l pot taia in doua asa ca la Timea. Eu am ales ca decor nuca pe care am caramelizat-o, dar se poate pune si ciocolata razuita.