Niste prajiturele delicioase,pe care le-am vazut pe blogul Simonei Callas http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2015/03/alcazare.html si care mi-au placut foarte mult.

Eu chiar nu-mi aduc aminte de aceste prajituri din copilaria mea, dar pot sa spun ca sunt delicioase si usor de preparat.

Respectand indrumarile Simonei,chiar si bezeaua mi-a iesit foarte bine,doar ca ar fi trebuit sa le fac mai mici,mie mi-au iesit doar 24 de bucati = 12 perechi.

Mod de preparare bezea:Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare.

Cand a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rand cate doua linguri de zahar batand pana la dizolvarea acestora.

La final am adaugat nuca amestecand cu o paleta usor.

Am pus si esenta de rom.

Am pus hartie de copt intr-o tava si cu ajutorul unui posh am pus gramajoare,3cm diametru ar fi fost suficient.ale mele au fost mai mari.

Cu degetul umezit cu apa rece am apasat putin varfurile.

Am pus tava in cuptorul incalzit la 120 de grade cu ventilatia pornita,pentru 40-45 de minute.

Daca nu aveti cuptor electric lasati cuptorul la temperatura foarte mica cu usa intredeschisa.

Bezelele trebuie sa se usuce doar nu sa se rumeneasca,mai ales ca ele se vor umple cu talpa in exterior. Intre timp am preparat crema.

Galbenusurile,zaharul.cacaoa,laptele le-am pus pe baie de aburi si le-am lasat pana ce amestecul s-a ingrosat,amestecand din cand in cand.

Am luat vasul de pe foc,am adaugat esenta de rom,untul dupa ce s-a racorit putin,apoi am lasat crema la rece.

Am lipit cate doua pezele,asa cum am spus,astfel incat talpa sa ramana la exterior.

Am pus crema ca sa ramana si in exterior,apoi am presarat pe margine nuca macinata.

Se pastreaza la rece. S-aveti pofta !!!