astazi aveam invitati si cum le promisesem de mult ca data viitoare cand vin ii astept cu ceva dulce, am facut ceva rapid :))Incepem cu aluatul : punem drojdia cu o lingurita de zahar la dizolvat in laptele caldut.

Intre timp punem intr-un vas cele doua oua, coaja de portocale, zaharul, uleiul, sucul de portocale si adaugam si laptele cu drojdia si amestecam cu un tel. Separat amestecam 350g de faina cu sarea si o turnam incet peste compozitia de mai devreme amestecand continuu (ne ajutam inca cu telul). Punem pe blatul de lucru 200g de faina, turnam compozitia si incepem sa framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (mai adaugati putina faina in caz ca va mai trebuie) . Aluatul il punem la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem jeleul de mere: punem intr-o oala antiaderenta amidonul, zaharul si scortisoara si adaugam incet sucul de portocale ca sa nu faca cocoloase. Curatam merele si le dam pe razatoarea mica si le adaugam peste compozitia de amidon si punem pe foc pana cand amidonul absoarbe sucul lasat de la mere si cel de portocale, dupa care il lasam la racit.

Siropul se face rapid: caramelizam zaharul si adaugam amestecul de apa si suc de portocale si lasam pana se dizolva complet.

Cand aluatul a crescut il impartim in 3 mingi pe care le intindem si le taiem in 8, le umplem si le punem din nou la crescut 15/20 de minute in cuptor la 50 de grade (e mult mai rapid asa), dupa care le ungem cu lapte si le dam la 180 de grade pentru 15/20 de minute, pana se rumenesc frumos. Imediat scoase le ungem cu siropul de zahar care le va da luciu si le servim alaturi de o cafea buna sau un pahar de lapte cald. Sper sa va placa. :)