Mereu am fost fanul nr. 1 al supelor. Imi plac toate, insa supele crema sunt preferatele mele. Si-mi mai place ceva: sa experimentez. Jamie Oliver este cu siguranta preferat de multi, astfel ca, azi m-am gandit sa va aduc o reteta inedita si de-a dreptul delicioasa. E o supa fina, poate putin pretentioasa, dar poate fi asul din maneca atunci cand aveti musafiri la masa. Cu siguranta vor fi foarte placut surprinsi.

Am pus zeama la fiert. Am adaugat boabele de piper, boabele de mustar, cartofii taiati cubulete, ceapa si usturoiul. In timp ce supa a fiert am pregatit branzeturile pe care le-am ras pe razatoarea mica. Cand legumele din supa s-au fiert, am luat oala de pe foc si cu ajutorul mixerului vertical le-am maruntit obtinand o compozitie mai groasa. Am pus din nou oala pe foc, am adaugat berea si branza de vaci apoi am amestecat continuu cu telul. Cand aceasta s-a omogenizat si a dat in clocot am oprit focul si am adaugat celelalte branzeturi. Am continuat sa amestec energic cu telul pana cand branzeturile s-au topit iar supa a capatat consistenta aceea fina si cremoasa. Am potrivit-o de sare si am servit-o calda cu rondele crocante de cascaval Emmentaler. Pofta buna!Cand pregatiti supa limpede de pui pastrati din zeama 500 ml sau un litru la congelator. Va va prinde foarte bine cand gatiti supe crema.